SWEET POTATO AND CHICKPEA BALLS W/ ALMOND AND LIME

bollar1

bollar

Neej jag vet, jag kanske inte är en supermaster när det kommer till uppläggningar MEN ibland är jag en riktig boss i köket. Igår till exempel, då jag improviserade ihop dessa svag-i-knäna-goda kikärts- och sötpotatisbullar av sådant jag ändå råkade ha hemma. På riktigt det godaste jag ätit på länge, utan att överdriva.
Jag mixade ihop två kokta sötpotatisar, en halv burk kikärtor, valfria kryddor och salt (jag använde lite spiskummin men kan tänka mig att koriander skulle bli fab) till en smet, rullade dem till bollar som jag stekte i olja. Jag åt dem som dem var med turkisk yoghurt, lime och mandelsmör (funkar väldigt bra istället för tahini, mitt mandelsmör kommer från nu3), men jag kan tänka mig att de skulle funka lika bra i pitabröd eller till ris. Lova mig att ni testar?! Jag är frälst.

Noo I know, I may not be a super master when it comes to plating my food, but sometimes I’m a real boss in the kitchen. For example yesterday, when I improvised together these weak-the-knees-good chickpea and sweet potato balls of stuff I happened to have at home. Really the best thing I’ve eaten in a long time, without exaggerating.
I mixed two cooked sweet potatoes, half a can of chickpeas, spices and salt (I used cumin, but I imagine that coriander would be fab too), made little balls of the mix, and then fried the balls in oil. I ate them with Turkish yoghurt, lime and almond butter (instead of tahini), but I can imagine that they would work just as good in pita breads or to rice. You have to try this!

6 responses to “SWEET POTATO AND CHICKPEA BALLS W/ ALMOND AND LIME

 1. ISA skriver:

  Men gott? svar: ja! två av mina bästa råvaror right now <3

  1. ebba skriver:

   Mmmjaaa!! Alltså sötpotatis måste vara det bästa som finns?!

 2. Adorate skriver:

  These look and sound amazing! Will defs give it a try one day! xx

 3. Hanne skriver:

  Jag hade inga kikärtor så jag prövade med linser i stället. Det blev inga bra bollar (de blev så mjuka att de nästa upplöste i oljan) men det smakade jättegott i alla fall! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.