MY TOP 3 FREE WORKOUTS THAT DOESNT REQUIRE PLANNING

Även om jag inte gymmar eller har några ambitioner över huvud taget att bli någon slags fitness-person, “tränar” jag nästan varje dag. Jag gillar känslan av att ha det lilla extra självförtroendet man får när man har en hyfsat aktiv livsstil. Jag har totalt gett upp tanken på att börja gå på gruppträningar eller träna någon sport regelbundet, det slutar alltid med att jag inser att mitt schema är för tight och att jag faktiskt tycker att det är roligare att spendera den lilla fritid jag har med vänner än i någon svettig källarlokal.

Man brukar ju säga att “den bästa träningen är den som faktiskt blir av”, och det kan jag skriva under på. Tricket är att sänka kraven och lyssna på sig själv (att träna “mot sin vilja” är ett väldigt effektivt sätt att snart helt sluta träna). Jag har äntligen hittat tre träningsformer som gör att jag får känna mig precis lagom fit utan att behöva lägga om mitt schema eller ens anstränga mig så mycket. Jag brukar satsa på att få in en av dessa träningsformer varje dag jag känner mig pigg och frisk.

Although I don’t have a gym card or have any aspirations whatsoever to be some kind of fitness person, I work out pretty much every day. I like the feeling of having that little extra confidence you get when you have a fairly active lifestyle. I have totally given up the idea of start going to group workout classes or practice any sport regularly, it always ends up with me realizing that my schedule is too tight, and that I actually think it’s more fun to spend the little free time I have with friends than in a sweaty basement.

People say that “the best workout is the one that you don’t skip”, and I agree. The trick is don’t pressure yourself and listen to your body (to workout “against your will” is a very effective way to soon completely stop exercising). I have finally found three forms of workouts that makes me feel just enough fit without having to change my schedule or even push myself that much. I try to get at least one of these kindos of work outs done every day (when I feel healthy enough):

YOUTUBE WORKOUTS
Att slå på en video och rulla ut en yoga-matta på golvet hemma kräver liksom noll ansträngning. Jag gör oftast max 30 minuter långa core-fokuserade pass då de är ett bra komplement till min löpning/promenerande och för att jag tycker att det är roligast. Det luriga med denna träningsform är att hitta bra och effektiva videos, dessa är mina favoriter:

To turn on a video and roll out a yoga mat on the floor at home requires zero effort. I usually do core-focused workouts because they are a good complement to my running/walking, plus I think ab workouts are the most fun. The tricky part is to find good and effective videos, these are my favorites:

10 minute ab workout– an intense ab workout that definitely will make your abs hurt tomorrow, but still just takes 10 minutes.
20 minute beginner yoga flow– a chill routine for days I feel stiff from sitting by the computer and to tired to do a too intense workout.
30 minute pilates workout– I love to do this workout when I feel that I have a lot of extra energy. It’s an intense and fun video that really makes me sweat. I don’t like too repetitive workout so this one is perfect for me.

RUNNING
Bästa terapin när vädret är bra är att bara snöra på sig skorna och ge sig ut och springa. Dessa är de tre appar jag använder mest för att peppa mig själv i löparspåret:

Running is the best therapy when the weather is good, just lace up your shoes and run. These are the three apps I use the most to motivate myself in the running track:

Zombies, run! – This app makes running sooo exciting. It turns your work out to a life and death mission where you, as one of a few survivors of a zombie epidemic, have to gather supplies, rescue survivors and run from zombies to save humanity. If you like exciting games, this will make you run like never before.
Runkeeper- you all probably know about this app, but I still think it’s the best way to keep track of your speed, duration and location during your runs.
Podcaster- If I don’t play the zombies game, I mostly listen to podcasts. That’s a great way to forget that you’re actually working out, haha. Most of the podcasts I listen to are about 40 minutes- which is a perfect amount of time for a run for me.

EVERYDAY “TRANSPORTATION”

Om jag inte är pepp på något annat brukar jag bara se till att gå de 5 kilometrarna till eller från jobbet/skolan istället för att använda lokaltrafik, och om somrarna cyklar jag för det mesta överallt. Om jag ändå ska ta mig från A till B känns det liksom inte ens jobbigt att passa på att göra det till fots/med cykel istället.

If I’m not in the mood for something else, I usually just walk the five kilometers to and from school instead of using public transport, and in the summer I bike everywhere. If I’m going to have to take myself from A to B anyway, it doesn’t really feel like an effort to do it by foot/by bike instead.

Vad är era bästa träningsformer som faktiskt blir av?

Which workouts are your favorites?

6 responses to “MY TOP 3 FREE WORKOUTS THAT DOESNT REQUIRE PLANNING

 1. Celia says:

  I’ve tried to go to the gym last year, paid and never went to… So you are right, the best workout is the one you never skip.

  1. ebba says:

   Also; the 100% free workout is an extra plus! 😉

 2. Caroline Cor says:

  I am definitely going to try this zombie running app! 🙂 Nice post!

  1. ebba says:

   Do it! It’s super exciting!

 3. Ellen says:

  yoga, jag borde verkligen börja yoga!

 4. sara nena says:

  now i am gonna check the zombie immediately

  http://7-sevendays.blogspot.gr/

Comments are closed