TIPS FOR NEWBIE VEGANS!

Dags för veckans veganvideo! Idag pratar jag om vilka produkter som kan vara bra att känna till som nybliven vegan. Var så sjuukt tankspridd när denna spelades in, fnissar ihjäl mig åt mitt “köpper” 0:38 och när jag tar fram sojakorven 2:40. Hahah!

Tack för alla fina kommentarer om den nya bloggen förresten. Jag blir så himla himla glad!

Time for this week’s vegan video! Today I’m talking about products that may be useful to know about as a newbie vegan. I may just be tired but I can’t stop giggling at when I present my soy sausage 2:40. Hahah!

Thanks for all the nice comments on the new blog by the way. I am sooo happy and grateful!

13 responses to “TIPS FOR NEWBIE VEGANS!

 1. Hanne says:

  Det jag tror är svårast att ersätta är ägg! Jag är inte vegan, men jag är bara nyfiken: hur kan man baka veganska kakor och pannkakor och sånt utan att de blir smuliga?

  1. ebba says:

   Det finns en produkt som heter no egg som funkar jättebra när man vill göra pannkakor och till och med “omelett”. Men annars är det faktiskt väldigt lätt att bara ta bort äggen och ersätta det med fett i de flesta kakor! Ett annat tips för att få mer fukt i veganska bakverk är att använda polenta eller rotfrukter, typ morot, potatis eller sötpotatis!

 2. your site looks nice! but your bloglovin button doesn’t work

  1. ebba says:

   Thanks for telling me, I’ll make sure to fix that!

 3. Karolina says:

  Jag är allergisk mot baljväxter dvs bönor, linser osv samt soja. Har du några tips på andra veganska produkter som inte innehåller de sakerna och som ändå innehåller tillräckligt med proteiner? Försöker äta mer vegetariskt och veganskt, men det blir rätt svårt med de allergierna…

  1. ebba says:

   Hej Karolina! Absolut! Du kan till exempel göra biffar av dinkel, som också innehåller mycket protein. Du kan också använda dig av svamp (portabello funkar jättebra som burgare) och nötter (både blötlagda och rostade). Vill du ha något mer “köttigt” är seitan, ett slags fakekött gjort av glutentrådar, ett bra alternativ! Lycka till!

 4. Sigrid says:

  Jag uppfattar det som att man/du äter väldigt mycket sojaprodukter. Vad tänker du om det? Bidrar inte det till skövling av regnskog och långa transporter över hela världen? Ur miljösynpunkt då alltså. Jag själv äter numera enbart vegetarisk på vardagarna, pga. att jag vill vara skonsam mot miljön, men då känns det fel att köpa sojaprodukter?? Borde nästan vara bättre att köpa närproducerat kött i så fall (dock vill jag inte stötta köttindustrin så det är egentligen inte heller ett alternativ)? Som sagt, vad tänker du om det här? 🙂

  1. ebba says:

   Hej Sigrid! Jag får ofta kommentarer om just detta, men vad många inte vet är att i princip all skövling som sker på grund av sojaproduktion är för soja som går till att göra djurfoder. Väldigt väldigt många tofu- och soja-baserade produkter är ekoligiska eller miljömärkta. Att sojaprodukter skulle vara sämre för miljön är en vanlig, men heeelt felaktig, invändning. Finns massor att läsa på nätet! 😀

 5. Cristi says:

  The video was very helpful and informative. I’ve been thinking for a while about going vegan, so I’m doing my research. Thanks for sharing! Oh, and your new site/blog looks great!

  1. ebba says:

   Yay, that’s so great to hear! Good luck with your new vegan diet!

 6. Maggie says:

  I love your vegan video series! And your whole site, to be honest. Congrats on moving the blog!

  1. ebba says:

   Yay! That makes me so happy to read!

Comments are closed