#BODYIMAGEPLEDGE

Jag vet att jag skriver extremt lite om kroppsideal och självbild på min blogg. Mest för att jag faktiskt inte vet vad jag ska skriva även om jag vet att det är ett jobbigt och lurigt ämne för de allra flesta (speciellt oss tjejer). Det känns som att det är ett sådant ämne där det lätt blir fel hur goda intentioner man än har, men att inte våga uttrycka sig om ett så viktigt ämne blir ju också fel. Därför vill jag lägga upp fantastiska Jenny Mustard’s (som ni som hängt med länge vet att jag fan-girlat i en herrans massa år) video om kroppsideal. Hon sätter pretty much fingret på hur jag känner kring det. Ska vi inte deala på att följa de 4 steg hon tar upp i videon?

I know that I write very little about body image on my blog. Mostly because I actually don’t know what to write even though I know it is a difficult subject for most people (especially us young girls). It feels like it’s a topic which easily ends up making someone feel bad no matter how good intentions you have, but not daring to express yourself on such an important subject is also wrong. That’s why I would like you to watch amazing Jenny Mustard’s (who I’ve been a fan-girl of in many years now haha) video about the body image. She pretty much point out exactly how I feel about it. Can’t we just agree together to take the pledge and make the world a little less body-obsessed?

jenny
Citrus salad-sushi salad-ceasar kale energy bowl-homemade vegan pasta.

Åh och när vi ändå är inne på Jenny- ni har väl inte missat hennes fantastiska vegan-recept? På hennes blogg och youtube-kanal hittar jag den mesta av min matlagnings-inspo!

And oh since we’re already speaking of Jenny- I hope you haven’t missed her amazing vegan recipes? I find most of my cooking inspo on her blog and youtube channel!

4 responses to “#BODYIMAGEPLEDGE

 1. Åh kul att du också sprider Jennys video! Sådan sjukt vänner och sådan fin vän hon är. Och maten amagad.

 2. Ida says:

  Så himla bra!! Kan inte du göra något inlägg med länkar till fler veganbloggar?:D En annan sak, har ibland sett att du har skinnskor, kanske har sett fel, men annars, hur tänker du kring det?

  1. ebba says:

   Eller hur!! Absolut, vill minnas att jag gjort liknande inlägg förut men det finns massor av grymma vegobloggar där ute som förtjänas att lyftas fram!
   Ja, jag vill verkligen inte utge mig för att vara den perfekta veganen. Jag använder skinnprodukter då och då (men försöker såklart undvika det) av lathet/bekvämlighetssjäl. Jag resonerar lite såhär: skinn är en restprodukt som kommer till vid slaktning av djur (djuren dödas i de allra flesta fall alltså inte enkom för skinnet). Dessutom kan man jämföra hur länge man använder ett par skinndojjor jämfört med hur fort man konsumerar en hamburgare, till exempel. Jag känner inte att skinn är lika illa som kött, men absolut inget att försvara då man genom att köpa skinnprodukter bidrar till köttindustrin. Ah, oklart svar men det är vad jag tänker kring det 🙂

 3. ISA says:

  Åh, måste se den videon sen känner jag. SÅ viktigt!!

Comments are closed