A SUMMARY OF MY CAREER SO FAR

Tjing! Nu tar jag flyget till Munchen för att sedan bila till de österrikiska alperna där jag kommer jobba de närmsta dagarna.

Jag har fått i uppdrag av OTTO’s Azubi Blog att skriva lite om min karriär och CV, och jag tycker det passar ganska bra eftersom jag ju nu ska iväg på ett av dessa “jobb” och för att jag ofta får frågor kring mitt jobb, hur jag hamnade där jag hamnade och hur jag tänker kring det (förstår att det kan vara svårt att hänga med i svängarna). Här kommer alltså en liten sammanfattning av hur min karriär sett ut fram tills idag:

Ciao Berlin! Now I’m getting on the plane to Munich and then car to the Austrian Alps where I’ll work in the coming days.

OTTO’s Azubi blog asked me to write a little about my career and CV, and I think it fits quite well since I’m off on one of these “jobs” today and since I often get questions about my job, how I ended up where I ended up and what I think about it (I totally understand that it can be difficult to keep up with everything). Here’s a small summary of how my career has looked like until today:

cv1
(my two first looks on lookbook.nu)

I början av 2009 startade jag Ebbas Foton på blogg.se utan några större ambitioner. Jag ville mest bara publicera mina amatörfoton. Ett par månader senare publicerade jag min första look på lookbook.nu, och sedan var karusellen igång. Av någon anledning gick mina looks hem hos lookbooks internationella besökare, som även hittade till min blogg.

I started my blog “Ebba’s Photos” on blogg.se early 2009 without any greater ambitions. I mostly wanted to publish my amateur photos somewhere. After a couple of months I published my first look at lookbook.nu, and then the carousel started. For some reason, my looks at lookbook was appreciated by many international visitors, who also found to my blog.

cv2
(me for E&E back in the dayz)

Våren innan hade jag för första gången varit på besök hos modellagenturen MIKAS, och efter det då och då gjort några mindre plåtningar för att öva. Någon gång mot slutet av 2009 fick jag mitt första jobb för glasögonmärket E&E och sedan även Nelly.com. Men mer om min “modellkarriär” kan ni läsa HÄR.

På den här tiden var bloggbranchen heelt annorlunda. Jag var ganska tidig med att samarbeta med företag genom min blogg, även om det på den tiden sällan var några stora pengar inblandat. Jag var glad och tacksam över att få kläder som ersättning.

Six months earlier I had done my first visit at the model agency MIKAS, and after that I occasionally made some shoots to gain experience. Sometime around the end of 2009 I got my first job for the glasses brand E & amp; E and then also Nelly.com. But you can read more about my “model career” HERE.

At the time, the blog industry was totally different. I was quite early in cooperating with companies through my blog, although there rarely werein any money involved at that time. I was happy and grateful to get clothes as compensation.

cv3

Under 2010 fick jag anställning hos nyheter24 som bloggare på Modette.se. Här fick jag min första fasta blogglön (jag hade gjort några kampanjer med blogg.se innan, men det var allt), och började så smått att se på min blogg som ett jobb, även om det bara handlade om småpengar.

In 2010 I was employed at Nyheter24 as a blogger at Modette.se. Here I got my first fixed monthly salary (I had done some promotions with blogg.se before, but that was all), and slowly started to look at my blog as a job, even if it didn’t give me a big income at all.

Försommaren 2011 gjorde jag min första riktiga jobbresa. Jag reste till Peking i Kina (och fick ta med mig mamma och pappa haha) för att spela in en reklamfilm för Levi’s. Därefter trappades resandet upp, 2013 bar det bland annat av till New York två gånger, Berlin två gånger, London två gånger, Seoul i Sydkorea, Milano, Munchen och Antwerpen.

Early summer of 2011 I made my first real job trip. I traveled to Beijing, China (and got to take my mom and dad with me haha) to shoot a commercial for Levi’s. From that point I travelled more and more, for example to New York twice, Berlin twice, London twice, Seoul, Milan, Munich and Antwerp within the coming 1,5 years.

cv6

Resandet gjorde det lite svårt för mig att hålla min närvaro i
Lskolan, men i efterhand är jag glad att jag vågade trotsa lärarna och köra mitt eget race då jag ändå såg till att sköta plugget på distans under mina resor och dessutom lärde mig oändligt mycket mer på vägen än vad jag hade lärt mig i klassrummet. Här någonstans släppte jag min första egna kollektion för IWearSin mitt i alltihopa.

The traveling made it a little difficult for me to keep my presence in school, but in retrospect, I’m glad that I dared to defy the teachers and run my own race because I still made sure to take care of my studies and get good grades during my travels and additionally I definitely learned more on the road than I would had learned in the classroom. Somewhere in between everything I released my first collection for IWearSin this time too.

cv5

2013 var även året jag började blogga på devote.se. Förutom bloggandet, pluggandet och modellandet hade jag sett till att få vara med på ett hörn som moderedaktör på modette, och började nu bidra med redaktionellt material till devote istället. Någonstans här började jag tjäna en hyfsat vettig månadslön och lära mig ställa krav på chefer och samarbetspartners.

2013 was also the year I began blogging at devote.se. In addition to blogging, studying and modeling the country had I seen to be involved on a corner as fashion editor at modette, and now began to contribute editorial material to devote instead. Somewhere here I began to earn a decent sensible pay and teach me make demands on managers and partners.

cv7

2014 hände mycket: Jag fick anställning på SVT för att medverka i ungdomstalkshowen MVH, jag gick över från devote till Tailsweep (där jag ligger idag), startade mitt företag, tog studenten och flyttade till Berlin. Första månaderna här gick mest till att försöka göra sig hemma, samt att se till att märken och pr-byråer lade märke till mig. Snart märkte jag att bloggarna här jobbar lite annorlunda än de gör i Sverige- de flesta har nämligen agenturer som hjälper till med både förhandlingar, kontakt med företag, resor och det mesta annat en bloggare kan tänkas vilja ha hjälp med. Jag har valt att inte signa något exklusivt kontrakt (eftersom frihet är väldigt viktigt för mig), men den agentur jag jobbar tightast med idag och som verkligen verkligen hjälper mig i alla lägen är Cover PR. Dom är så himla bäst. Andra agenturer och pr-byråer jag gillar och jobbar en hel del med i Berlin är Bold och Agency V.

A lot happened 2014: I was employed by SVT to participate in the youth talk show MVH, I went from devote to Tailsweep (where I’m still blogging today), I started my company, graduated and moved to Berlin. The first months here was mostly about making myself at home, and to ensure that brands and PR agencies noticed me. Soon I noticed that bloggers here works a little differently than we do in Sweden- many bloggers have agencies that helps them with things like negotiations and contact with brands, travels and most other things a blogger might want help with. I have chosen to not sign any exclusive contracts (because freedom is very important to me), but the agency I work closest with today, and that really really helps me in the best way, is Cover PR. I’m SO happy to work with them. Other agencies I like and work a lot with in Berlin are Bold and Agency V.

cv9

En bra grej med att bo i Berlin är att jag som bloggare blir mer värdefull här. Dels på grund av alla fantastiskt starka modebloggar i Sverige och dels för att det ger mig en ganska unik målgrupp. Sedan jag flyttade hit har jag haft fler uppdrag än någonsin- så pass mycket att jag behövt ta hjälp av min storasyster Fanny som flyttat hit och bor med mig.

A good thing with living in Berlin for me is that I as a blogger am more valuable here. Partly because of all the amazing strong fashion blogs in Sweden and partly because it gives me a rather unique audience. Since I moved here, I’ve had more work than ever-so much that I had to take help from my sister Fanny who moved here and lives with me now.

Brauch Ick Nich, Ebba Zingmark, 25.10.2015_0170a

Så, det är alltså hur läget ser ut idag. Även om man med all rätt kan påpeka att det är mer sponsrade inlägg och samarbeten på bloggen än förr har jag aldrig som nu haft lyxen att välja samarbetspartners jag verkligen gillar på samma sätt. Jag har aldrig kunnat ta bloggen som en karriär på lika stort allvar, och jag har aldrig kunnat leva på den på det sättet jag gör nu (även om jag har en låång väg att vandra mot att bli en businesswoman, haha). Jag känner att jag har en skön och bra grund att stå på, och försöker att inte låta mig bli stressad av alla vänner som börjar plugga och göra “riktiga” saker där hemma. Jag vill fortsätta utveckla detta så långt jag kan, och jag är så nyfiken på vad som kommer hända härnäst!

Puh, sådärja. Har ni frågor eller synpunkter är det bara att köra! Jag lovar att svara så bra jag kan i kommentarsfältet. Puss på er!

So, that is how the situation looks today. Even if you could say that there’s more sponsored posts and collaborations on the blog than before, I’ve never had the luxury of choosing partners I really like and feel that I truly want to promote. I’ve never before been able to think of my blog as a career this seriously before, and I have never been able to from it the way I do now (although I have a loong way to go to become a real businesswoman, haha). I feel I have a nice and good foundation to stand on, and I’ll try not to let myself get stressed by all my friends who hits the books, studies on university and make “real” things at home. I want to continue to develop this as far as I can, and I’m so curious what will happen next!

Pooh, that’s all for now. If you have questions or comments, just hit me! I promise to answer as good as I can in the comment field below. Hugs!

6 responses to “A SUMMARY OF MY CAREER SO FAR

 1. Annika says:

  That was really interesting to read! I love your blog and I’m glad you settled in so well in Berlin. Keep on doing what you do!:)
  x Anni http://www.thesenseoffashion.com

  1. ebba says:

   Thank you Anni! 😀

 2. AR Zantkeren says:

  Great post, it was really nice to hear about all the things you have done so far. You got us inspired

 3. Kia says:

  This was so interesting to read. Kepp doing what you are doing – you are great. And thanks for mentioning COVER 🙂

 4. ÅÅh vilket grymt inlägg! Heja dig Ebba, jag tycker du är så cool och vettig. Jag älskar när folk tar bloggbranchen på allvar, och förstärker att det faktiskt är ett riktigt yrke som går att leva på.

Comments are closed