Sommarplaner, kameror och gymnasie-nervositet.

(källa: unknown)

Vad vill du bli när du blir stor? Massor! Först och främst vill jag starta en ny och ball second hand- shop i Umeå (behövligt!), skriva en bok, starta en tidning, bli fotograf, resa massor och när jag blir äldre vill jag jobba med djur. Om jag får drömma.

Vad längtar du just nu efter? SOL! Sommar, konserter, nya människor, parkhäng….

Du verkar så ball… kan du inte säga något töntigt med dig själv? Jag är (tack vare min nördiga klass) helt fast i ett tetris-beroende. Rekordet ligger på 81 rader men jag siktar på 90! Och så kan jag spela hela harry potter-melodin på orgel, haha.

Du gillar att skriva, va? Kan du inte lägga upp något du skrivit, alltså en novell elelr något? Ja, jag har skrivit så gott som hela mitt liv. Om det finns intresse kan jag definitivt lägga upp något!

Hur ser din kamera utrustning ut? Min nya älskling är en nikon D90, och de objektiv jag har är ett 18 millimeters fast optik med bländare 1.8 och kit-objektivet+ en fujifilm finepix s1000fd för resor, konserter och sånt. Och en nikon D40 som snart ska säljas.

Sommarplaner? Peace and love känns lockande.. ett par festivaler lär det bli i alla fall. Möta nya människor, spontana roligheter, kanske dra till skåne för någon vecka? Finns massor av planer, ska försöka få med så mycket som möjligt!

Har du några speciella komplex eller vad man nu säger? Det onödigaste som man kan göra måste vara att slösa bort sin tid på att gå omkring och ha komplex över olika saker och vara onöjd med sig själv. Jag vet mycket väl att jag inte är perfekt men vem fan är det egentligen? 

 Hur tycker du att man ska klä sig i vår? Jag kommer inspireras av ljusa färger, drömplagget blir nog ett oversize kostym-set med en vit kavaj och ett par snygga vita shorts. Mocka, bohemiskt och jordnära toner. Second hand och loppisfynd brukar ju också få ta upp en stor del av min sommar-garderob.

Om du väljer kulglass, vilka två smaker tar du då i en bägare? Jag tar efter min systers recept och måste säga pistage och romrussin. Ärligt, trots att det inte låter så frestande så är det en grym kombo!

Är du nervös inför gymnasiet? Nja. Jag är nervös inför att jag helt plötsligt ska inse att jag valt helt fel linje, men midgård vet jag ju är en bra skola. Och så kan jag ju bara hålla tummarna för att min klass blir bra. Lite pirrigt är det, men mest är jag peppad!

 På skolan (och i klassan).. Är du blyg? Eller är du klassans klövn? Racker du ofte upp handen t.e.x? Haha, jag vet inte. Jag är en pratig och social person men visst har jag dagar då jag bara är skoltrött, eller dagar då jag på grund av sömnbrist eller andra omständigheter är lite knäpp i allmänhet. Jag diskuterar mycket och gärna på lektionerna och gör mitt bästa i skolan. Så en liten pluggis är jag nog.

Vad är knepen bakom dina superskarpa, snygga och perfekta bilder? Well, när jag ser att ljuset är bra ute är det bara att kasta sig iväg på en fotorunda. Jag använder alltid manuellt läge för att kunna justera bilderna så som jag vill ha dem. Sedan händer ju lite i photoscape och photoshop efteråt också!

Vad är absolut äkligaste du vet i mat väg? Alltså jag är verkligen en allätare (om man bortser från kött då..), det enda jag kan komma på som jag tycker är rent äckligt är kryddan koriander. Yuck.

Vilken är din naturliga hårfärg? Mörkblont/råttfärgat.

Har du nånsin velat ha en annan hårfärg eller känt att du bara för en kväll skulle vilja ha nåt annat? Vitt hår har jag faktiskt haft i tankarna. Fast alla mina vänner har protesterat, så det har aldrig blivit av. Sedan har jag i perioder velat klippa av mig allt till en pojkfrilla också. Vilket inte heller blivit av, haha.

18 responses to “Sommarplaner, kameror och gymnasie-nervositet.

 1. Lina says:

  ÅH FY KORIANDER ÄR SÅ ÄCKLIGT! Kan förstöra en hel maträtt, fy 17 alltså!!! Håller verkligen med dig där!
  Det är ju supercoolt att du kan spela Harry Potter på Orgel, inte ett dugg töntigt! 😮 Vi får väl bara inse att du är supercool rakt igenom haha 😀

 2. Elin says:

  Hej bruden!
  Vill bara säga att du är grym och jag älskar din blogg! Hoppas det är ok att jag länkade till dig på hemmaplan, men jag kände att jag bara är tvungen till att dela med mig av ett grymt bloggtips, kram

 3. Natson says:

  Går andra året på gymnasiet nu och bytte linje i förrgår, hahah. Så OM du skulle ångra ditt val ger jag dig bara tipset att byta så snabbt som möjligt. Jag har velat byta jättelänge, men inte vågat förrän nu, så jag har istället ett fullspäckat schema för att få ihop mina gymnasiepoäng.

  Men självklart hoppas jag att du kommer trivas! 🙂
  Förresten.. Du skulle inte ha lust att starta din butik i Västervik istället? Hahah. Vi har bara Röda Korset här och bra varor kommer in alltför sällan.

 4. fanny says:

  TETRIS<3<3<3<3<3<3<3<3

 5. maja says:

  hej, ni måste ju komma upp på trästock i skell i sommar, det är världens bästa festival!!! Eller typ den enda ja varit på, men den äg!!!
  +din blogg äg
  /maja från livskraft

 6. Sarah says:

  du är så hiiiimla fin att jag dör… Som sagt, ingen är perfekt men du är då fan inte långt ifrån. Haha.
  KOM TILL P&L!!!!!!!! :D:D

 7. Amina says:

  Herregud vad du är fin !! äälskar verkligen din hårfärg och din blogg är super 😀
  Jag undrar hur du fått din blogg att bli så populär ? Hur har du fått så många läsare ?

 8. Agnes says:

  Hej Ebba! du ska tydligen sälja din nikon D40! har du redan hittat en köpare eller kan man anmäla en intresse anmälan!?

 9. Youngseo says:

  Aww ur blonde I thought red hair is ur natural color 🙂

 10. emelie says:

  himla fin tjej du är! äskar din hårfärg, hade nästan samma för snart två år sen men slet så mycket på att färga så det blev brunt istället fast saknar färgen som bara den

 11. rasha says:

  kan man inte bara istället tycka att man är perfekt 🙂 precis som man är.

 12. Emil R says:

  Trots att källan är odefinierad måste jag ändå påpeka att det är ett väldigt fint foto du fått tag på!

 13. Alva says:

  ooo jaa en ny second hand butik här 🙂

 14. Dashanti says:

  Lovely photo!
  Feel free to visit my blog and leave a comment at http://dashantilife.blogspot.com/ ! 🙂

 15. sista skriet - second hand blo says:

  är du vegetarian?
  gillar din blogg förövrigt och att du handlar mycket på second hand precis som vi gör haha!

 16. :( says:

  Yea understand (!)

 17. alice says:

  äääääsch! här har man kirrat 134 rader i tetris ;D

 18. Ebba Zingmark says:

  alice: Gudars vad mycket! Är det ens möjligt?

Comments are closed