Q&A #1 RELATIONS, DIETS AND CREATIVITY

Hejhej! Skrotar runt i mjukisbrallor lägenheten och piffar inför inflyttningsfesten jag ska ha ikväll. Ska bli kul att få fylla mina 23 kvadrat med fina människor jag tycker om för första gången. Medan jag pysslar på med det tänkte jag dela med mig av mina svar på era frågor. Det blev riktigt personligt denna gång känner jag. Kram!

Heyo! I’m just walking around at home preparing my moving in party tonight. It’ll be so much fun filling my 23 square meters with people I like for the first time. While I’m busy prepping, I thought I’d share some answers to your questions. I feel I got really personal this time. Hugs!

Här kommer ett tips på inlägg: Göteborg som studentstad.
Ska börja plugga där till hösten och är sjukt peppad men såklart nervös eftersom jag knappt varit där och inte känner så många. Har dock intrycket av att det är en härlig stad! Så, vart hänger en? Hur träffar en kompisar? Hur hittar en lägenhet? Skulle du vilja ta en öl/kaffe? Tar väldigt gärna emot alla tips kring detta.

Hallå där! Jag har inte bott här så länge än, men jag kan göra mitt bästa. Känner att det kanske blir lite väl saftigt att svara på allt i detta inlägg, så jag ser till att ordna en liten gbg-guide någon gång framöver. Självklart vill jag hänga! Släng iväg ett mail så hörs vi!

Here’s a post suggestion: Gothenburg as a student city.
I’ll move there to study in the fall and am super psyched but obviously nervous because I barely been there and don’t know many people. However, my impression is that it’s a lovely town! So, where should I hang out? How do you make new friends? How do you find an apartment? Would you like to have a beer/coffee with me?

Hey there! Well, I haven’t lived here for that long yet, but I can do my best. I think it would be too juicy to answer all of your questions in this post, so I’ll make a separate post with a Gothenburg Guide sometime soon. Sure, let’s hang out! Hook me up on fb or throw me an email!

Ebba, du är min no.1 inspiration i livet och får mig att undra; hur hinner du med att leva? Du går i skolan, antar du måste plugga, du fotar, du reser, du bloggar, du är med vänner. HUR? Själv får jag inte ens ihop bloggen och skolan i ett.. Kanske beror det på planering, men oavsett vad, hur gör du? GULLE! TACK, blir så glad. För mig handlar det nog mest och att jag bollat blogg, skola och fritid så länge att det blivit naturligt för mig att utnyttja all fritid (typ bussresor, väntan på flygplatser), alltid planera några dagar i förtid och alltid ha en plan B i bakfickan. Detta resulterar i att jag är väldigt dålig på att spontan-hänga, det är sällan jag ba springer ner på stan för att ta en kaffe med en kompis, utan vill helst ha planerat det några dagar innan.

Ebba, you are my No.1 inspiration in life and makes me wonder; How do you have time for everything in your life? You go to school, I imagine you have to study, you’re shooting, you’re traveling, you blog, you are with friends. HOW? I myself have a hard time finding time to just blog and school .. Maybe it’s planning, but no matter what, how do you do it? THANKS, that makes me so happy. I think the key is that I’ve been blogging, studying and doing other stuff for so long that it has become natural for me to use all the little spare time I get to work (like bus trips, waiting at airports), always plan a few days in advance and always have a plan B in the back pocket The result is that I’m very bad at the spontaneous hang outs, I almost never go to town to have a coffee with a friend without planning it a few days before.

Ebba, do you have any tips for getting more creative? I often want to do something but I don´t know how to start? That’s a hard question, I think creativity is different for each and every one of us. Personally, the main ingredients for getting more creative is 1. Time (when I’m stressed out there’s no space to be creative at all) and 2. Inspiration. I like scrolling through magazines and blogs, reading interviews with people who’s doing cool stuff or just discuss my ideas with family and friends.

Alltså! Har läst din blogg rätt länge nu (♥) men kan inte for the life of me få saker rätt i huvudet. Är det Sean du är ihop med? Vem är gnusse? Bor din pojkvän i Berlin? När blev ni ihop? Har liksom inte kunnat få ihop varken tidslinje eller namn med ansikten, så förlåt för storm av frågor.
HEJ! Jag har fått så många frågor kring detta och jag förstår verkligen att det är förvirrande, eftersom jag tidigare knappt skrivit om kärlek på bloggen. Jag känner mig lite skyldig att reda ut detta en gång för alla:
Jag och Gnusse (som alltså är samma person som Gustaf, som ni kanske förstått) träffades någon månad efter att jag flyttade till Berlin och han blev snabbt en jätteviktig person i mitt liv (vilket var ganska intensivt för mig som oftast behöver år för att komma nära någon). Vårt förhållande var alltid väldigt oklart och flytande, det var nog därför jag inte kände att jag kunde berätta om det för er på något bra sätt. Jag visste inte riktigt själv vad vi höll på med, mer än att det var fett spännande. Han har lärt mig massor om life och alltid inspirerat och provocerat mig på samma gång. Nu är det rätt länge sedan vi var tillsammans men vi är fortfarande vänner- efter att ha spenderat ett halvår som utbytesstudent i kina bor han här i Götet igen. Någon som inte bor här är Sean, som jag träffade i Berlin i somras då jag egentligen inte alls var ute efter något. Jag hade ju bestämt mig för att lämna Berlin och ville ha en ny, fräsch start i Göteborg. Det tog mig flera månader innan jag insåg att anledningen till att jag hela tiden gav mig själv skäl att umgås med honom var att det fanns något mer mellan oss ändå. I efterhand är det rätt komiskt, men det dröjde ända till i julas innan jag på riktigt kunde erkänna hur jag kände. Sedan dess är vi ihop och jag skulle ljuga om jag sa att det är oproblematiskt för mig att ha ett långdistansförhållande, men det är värt det alla dagar i veckan.
Det känns förresten väldigt speciellt att berätta allt detta för er, inser att jag nästan aldrig släppt in er på det planet förut. Känns lite läskigt.

So! I’ve red your blog quite some time now (♥) but can’t for my life get things right in my head. Is Sean your boyfriend? Who is gnusse? Does your boyfriend live in Berlin? When did you get together? I’ve never managed to get together either timeline or names with faces, so sorry for the storm of questions.
HEY! I’ve received so many questions about this and I certainly understand that it is confusing, as I previously barely written about love and relationships on my blog. I feel a little guilty to sort this out once and for all:
Me and Gnusse (the same person as Gustaf, as you might already have figured out) met one month after I moved to Berlin, and he quickly became a very important person in my life (which was pretty intense for me, who usually require years to come close to anyone). Our relationship was always very vague and floating, that was probably the reason I didn’t feel I could tell you about it in a good way. I didn’t really know what we were doing, more than it was really exciting. He has taught me a lot about life and always inspired and provoked me at the same time. Now it has been some time since we were together but we are still friends- after having spent half a year as an exchange student in China, he lives here in Gothenburg again. Someone who doesn’t live here is Sean, whom I met in Berlin last summer when I wasn’t really looking for anything. I had decided to leave Berlin and wanted a fresh start in Gothenburg. It took me several months before I realized that the reason I constantly gave myself reasons to spend time with him was that there was something more between us than friendhip. In retrospect, it’s quite funny that I didn’t admit my feelings until winter, even though we kinda acted like a couple before. Since then, we are together and I would be lying if I said that it easy for me to have a long distance relationship, but it’s worth it every day of the week.
It feels very special to tell you all this to you, I realize that I almost never let in you on that plane before. Feels a bit scary.

WHO IS SEAN?!?
Haha. Det finns så mycket att säga om honom. Han är rätt komplex. Första gången jag var i hans lägenhet var golvet täckt av maskiner, byggmaterial och sågspån. Efter att ha klivit genom vad som senare skulle komma att bli ett kök och ett vardagsrum, fortfarande med skorna på, minns jag att jag lade märke till att han hade boken “Quiet- the power of introverts in a world who can’t stop talking” på sin säng. Minns att det var första gången jag kände att jag började förstå mig på den där svårlästa djsnubben. Han är en sådan som bara gör saker, och gör dem bra. Bygger en lägenhet, studio och kontor från noll till hundra, producerar elektronisk musik som är bra på riktigt, vet så mycket om byråkrati och ekonomi. Han ogillar saker som inte fungerar som de ska, vare sig det är politiska system eller kabinväskor. Han är verkligen ingen showare, men fett rolig. Helt otroligt omtänksam. En magiker i köket. Jag tror att vi har så lätt för varandra för att vi är väldigt lika, förutom att han är en person som gör saker från grunden när allt jag tar i blir spretigt och fel, och att han är en jävla stjärna på twister när jag tappar balansen av att stå på alla fyra. Typ så. Det bästa med att ha ett så nytt förhållande är att jag fortfarande känner att det finns så sjukt mycket mer att upptäcka.

WHO IS SEAN?!?
Haha. There is so much to say about him. He is pretty complex. The first time I was in his apartment, the floor was covered in machinery, building materials and sawdust. Having stepped through what would later become a kitchen and a living room, still with my shoes on, I remember that I noticed that he had the book “Quiet- the power of introverts in a world who can not stop talking” on his bed. I remember that was the first time I felt that I began to understand that dj dude. He’s a person who just does things, and do them well. Builds an apartment, studio and office from zero to one hundred, produces electronic music that is seriously good, knows everything about bureaucracy and economy. He dislikes things that doesn’t work as it should, wether it’s society structures or cabin bags. He’s certainly no clown but he’s really funny. Incredibly kind and caring. A magician in the kitchen. I think we are very similar, except that he’s the kind of person who makes things from scratch when everything I try to do is sprawling and wrong, and he’s a fucking star on twister when I lose balance standing on all fours. Haha. The best thing with having such a new relationship is that I still feel there’s so much more to discover.

Skulle vilja veta hur dina matvanor ser ut idag. Du var ju vegan förut (du fick mig att bli vegetarian!) men ser att så är det inte längre. Vore kul att veta. WOW! Blir alltid så impad när jag får höra att jag påverkat någon till att bli veggo. Heja! Jag kan inte riktigt säga att jag håller mig till någon speciell kost alls just nu, jag har oftast vegetabilisk mjölk hemma, men äter filmjölk och yoghurt ibland. När jag äter ute, eller ska lyxa till det äter jag gärna fisk, men hemma äter jag mest veganskt eller vegetariskt. Har inga direkta regler för mig själv, men tycker oftast att det är onödigt att äta animaliska produkter om det inte är något speciellt tillfälle.

I would like to know how your eating habits is today. You were vegan before (you made me become a vegetarian!) but I know you’re not a vegan anymore. Would be nice to know how you eat atm.
WOW! I always get so impressed when I hear that I have influenced anyone to become vegetarian. Yay! I can’t really say that I stick to a particular diet at all right now, I usually have vegetable milk at home but eat normal yogurt sometimes. When I eat out, I love to fish or seafood, but at home I eat most vegan or vegetarian. I have no direct rules for myself, but I never see a reason to eat animal products if there’s no special occasion.


Recipe HERE

Vad brukar du använda för hårinpackning? Tycker att alla inpackningar som slutar på “plex” är bra (olaplex-varianter alltså). Jag har en just nu som heter fiberplex som gör underverk.

What hair mask do you use? I like all hair masks that has a name ending with “plex”, haha (sister products to olaplex). I have one right now called fiberplex which makes my hair shine like never before.

Puh. Det var allt för idag! Fortsätt skicka in frågor så försöker jag svara på dem senare. Ha en bra lördag!

Phew. That’s all for now! Keep on sending me questions and I’ll try to answer them later on. Happy saturday!

9 responses to “Q&A #1 RELATIONS, DIETS AND CREATIVITY

 1. Isabelle says:

  Tack för svar! En GBG guide hade varit grymt. Kul! Då slänger jag iväg ett mail efter sommaren. Ha det fint!

 2. Itzel N. says:

  Thank you for opening up like this! It’s really nice to get to know more about you 🙂

 3. Sofia says:

  Wohoo älskar inlägget!

 4. Lisa says:

  Thanks Sweet Ebba! So happy to hear you sound so happy these days!

 5. Karolina says:

  Hi Ebba!
  Thank you so much for answering the personal questions; though I enjoyed playing detective and trying to figure out your relationships, it’s nice to have it out in the open! I really respect your privacy and understand why it’s not easy to talk about these things so openly. I’m really happy for you and always wish you all the best! You’ve inspired me for many years now 🙂

 6. Lux says:

  Hello Ebba! Thank you for taking the time and writing such personal and in depth explanations. It’s nice to get to know you better!

 7. Tina says:

  Hi Ebba!
  Thanks for sharing more about you. I found your blog on Lookbook and I LOVE your sporty chic aesthetic and your gorgeous photos!

  xoxo Tina
  http://www.ofleatherandlace.com

 8. Lux says:

  One quick question: does it feel a bit odd not to belong to vegan/vegetarian community anymore? I was omnivore for 12 years, then lacto-ovo vegetarian for 10 years, and now I’m pescetarian. I still eat mostly veggies but I do eat fish couple times a month. I noticed it’s a pretty touchy subject because “real” vegetarians/vegans often frown upon any eating behavior that differs from theirs. On the other hand, meat-eaters often have totally different mindset and different morals than I, so I find it hard to relate to anyone lately.

 9. Ellen says:

  Gillar dessa inlägg så mycket! Att liksom landa mer på djupet i vissa ämnen. Så intressant!

Comments are closed