LUNCH IN A JAR (VEGAN OPTION)

Ni har frågat mig om vad jag brukar käka i skolan, så tänkte börja dela med mig av vad jag har i mina lunchlådor. Låter det bra? Generellt tar jag aldrig med mig något som tar mer än max 10 minuter att slänga ihop, haha. Förstår inte hur man ska hinna laga middag OCH matlåda varje kväll liksom. Här är i alla fall en av luncherna jag packar ner i skolväskan i veckan! Älskar att återanvända trevliga gamla burkar som matlåda, det är superpraktiskt och lite roligare än en deppig plastlåda. Man gör vad man kan för att liva upp lunchrasten, va. För övrigt är jag besatt av dessa rökiga kikärtor, Fanny introducerade mig för den smoked paprika-kryddan när hon var här och hälsade på och nu har jag den på allt, haha. Förutom lunch-burken tar jag alltid med mig en termos kaffe och en frukt till skolan. Här kommer receptet (vi tar det på engelska så alla förstår, va?):

You’ve asked me what I eat in school so I thought I’d start sharing what I put in my lunch boxes. I generally neever make anything that takes more than 10 minutes to cook, haha.
Here is one of the lunches I’ll pack in my school bag this week! Love to reuse nice old jars as lunchboxes, it’s super convenient and more fun than an old ugly plastic box. You have to do what you can to liven up the lunch break, right? Moreover, I’m obsessed with these smokey chickpeas, Fanny introduced me to the smoked paprika spice when she was here visiting and now I use it all the time, haha. In addition to the lunch jar I always bring a thermos of coffee and a fruit to school. Here’s the recipe:

Ingredients for one jar:
Kale salad

A bunch of kale
Some lemon juice
A tablespoon olive oil
A teaspoon honey (replace with a vegan option if you want it completely vegan)
A couple of sun dried tomatoes
1/4 chopped red onion
Salt/pepper

The amazing smokey chickpeas:
Half a can of chickpeas
2 teaspoons of smoked paprika seasoning
oliv oil and salt

Add-ons (optional):
A boiled egg (exclude this if you want a vegan salad, obviously! I usually add an egg to my lunches to stay full longer)
Roasted seed (I used pumpkin)

Directions:
Fry the chickpeas in a lot of oil and seasoning until they’re lovely golden brown and “popping” a bit. Let them cool while you mix a dressing of lemon juice, olive oil, honey, salt and pepper and massage it in the kale until it’s starts to soften a bit. Add tomatoes, onion, chickpeas and add-ons. Fill a jar and put it in your school bag! Bon apetit!

Tallrikarna och pepparkvarnen kommer från Kähler. Fina va? De är verkligen tunga och robusta, jag gillar den känslan.
Vad gillar ni att ta med till skolan/jobbet som lunch?

The plates and salt/pepper grinders are from Kähler, by the way. Nice ones, huh? I love how “heavy” and robust they feel.
What do you like to bring to school/work as lunch?

3 responses to “LUNCH IN A JAR (VEGAN OPTION)

  1. Ebba says:

    Mm ska definitivt testa detta! Jag har börjat ta med couscous för det är så himla enkelt och snabbt, oftast med alla grönsaker jag har hemma, ibland ett ägg eller nån bönbiff om jag har gjort det till middag!

  2. Agnes says:

    Tips är att göra matlådor för hela veckan på typ söndag. Städa och göra matlådor är perfekt på en söndag, sjukt mysig grej!

  3. Leo says:

    Woow I just love the plates and grinder! Too bad u cant bring them to school too haha

Comments are closed