Keeps my haircolor intense!

 

 

Jag färgar utväxten ungefär var 6:e vecka, men däremellan hinner alltid färgen mattas ner och sköljas bort (tydligen är det svårare för röda pigment att fastna i håret, speciellt om det är blekt innan). Därför brukar jag använda dessa två mellan färgningarna då jag vill ha en intensivare färg. Då brukar jag applicera det istället för balsam när jag duschar och sedan låta det verka i ungefär en kvart innan jag sköljer ur. Det bästa av allt är att håret blir mjukt och skönt, så man behöver inte ha dåligt samvete för att man sliter på det! Jag brukar blanda 400 och 740 för att få den perfekta färgen. De finns att köpa på nätet och många frisörsalonger! Har ni testad dessa någon gång? Vad tycker ni?

 

I color my hair approximately every 6 weeks, but in between time the color rinses off a bit (apparently it harder for red pigments to get stuck in the hair, especially if it is bleached before). Therefore, I use these two products when I want a more intense color. I usually apply it instead of conditioner when I shower, and then leave it in for about fifteen minutes before rinsing out. I usually mix 400 and 740 to get the perfect color. They are available online and at many hairdressers! Have you tested these products? What did you think?

4 responses to “Keeps my haircolor intense!

 1. Pip says:

  I want your hair colour so badly! xx

 2. Alice says:

  Wow Ebba I’m surprised that you would use a product from such a brand considering they run tests on animals! (I know they were thought to be cruelty free but really are not)
  Still love your blog nonetheless 🙂 xx

 3. La Linda says:

  Bra tips, tack! Jag brukar färga håret rött på hösten/vintern så det här ska jag i åtanke till nästa vända! 🙂

 4. Juni says:

  Hej Ebba!

  Jag färgade tidigare med kemikalifärger (rött). Men har nu övergått helt till växtfärger, vilket jag tycker är helt fantastiskt! Det sliter inte på håret och är inte skadligt för varken miljön eller en själv. Om en sen inte vill vara rödhårig längre finns det ju även andra nyanser att välja mellan. Du kanske redan känner till det här stället, annars vill jag tipsa om det! http://kallbergelmberg.se/
  Tack för en inspirerande blogg!

Comments are closed