Hur jag redigerar mina bilder!

Ja, några av er ville ju att jag skulle visa hur jag redigerar mina bilder. Här har ni en liten guide på hur jag i de allra flesta fall gör! Jag arbetar i Photoscape som går att ladda hem HÄR. 1) Öppna Photoscape och klicka på “redigerare”. 2) Klicka på överstrålning och dra i markörerna tills du känner dig nöjd. 3) Klicka på Filter>Filmeffekt och välj en effekt som du tycker passar bilden. Jag väljer olika varje gång men för tillfället har jag fastnat lite för Provia. Spara bilden när du är nöjd. Klart! Längst ned i kollaget ser ni före/efter-bild. Enkelt, va?

Yes, some of you wanted me to show you how I edit my pictures. So here’s a small guide on how I, in most cases, do it. I use “PhotoScape” which can be downloaded HERE. 1) Open Photoscape and click the “Editor”-button. 2) Click the “bloom”-button and drag the markers until you feel satisfied. 3) Click on Filter> Film Effect and select an effect that you think fits the picture. I choose different effects every time but for this picture I used Provia. Save the image when you are happy with it. That’s it! At the bottom of the collage you can see a before/after-image. Simple, huh?

13 responses to “Hur jag redigerar mina bilder!

 1. Karolina says:

  Skitsnyggt!

 2. Kati says:

  I’ve been using Photoscape for quite a while now, after I found about it in your blog when you mentioned it earlier. I must thank you, because it’s really been great!

 3. Chris says:

  thanks!

 4. Lotta says:

  tack för tipsen…
  jag använder mig alltid av filmeffekterna, såå fint!

 5. VictoriasRun says:

  Thanks for the tip Ebba! I must learn haha

  http://victoriasrun.blogspot.com.es/

  Kisses
  V

 6. Evangelina says:

  Oj vilken skillnad det blev! Till det bättre såklart. Synd bara att jag har en Mac… programmet fungerar inte 🙁
  Titta gärna in på min blogg: http://www.evangelinas.devote.se

 7. Ewa Kuczynska says:

  tycker du att Photoscape är bättre och enklare än Photoshop? 🙂

 8. Jesber says:

  Oj, vad enkelt det ser ut att använda. Kanske ska börja använda det istället för gimp. 🙂

 9. paulina says:

  när man använder det rdigeringsprogrammet måste man ha internet? skulle vara JÄTTEtacksam för svar!!

 10. Nora says:

  Fina tips! Synd att man använder Mac :((

 11. Zombielle says:

  Schysst!
  tyvärr vet jag inte vad som blir galet när jag försöker finna och öppna programmet efter att laddat hem det, finns inte någonstans på datorn?! vart hamnar det egentligen när nedladdningen ä klar? (hehe) hjälp pliz !!

Comments are closed