HEALTHY AND ADDICTIVE

 

 

Goddag allesammans! Ledsen för den sena uppdateringen, jag var ute och dansade fötterna ömma på pride-festen igår så jag kände att jag behövde unna mig en riktig sovmorgon. Hur som helst, jag bara MÅSTE dela med mig av det här fantastiska receptet på veganska frö-kex. Jag har gått och blivit lite beroende av dem, jag äter dem heeela tiden! De är så sjukt enkla att göra, de innehåller egentligen bara olika frön, vilket är supernyttigt (och extra bra för veganer!). Såhär gör du:

 

Blanda 3 dl av dina favoritfrön (jag tog pumpafrön, sesamfrön och solroskärnor) med 1 dl linfrön och 0,5 dl chiafrön. Häll på 3 dl varmt vatten och låt stå i 30 minuter tills det blivit som en gröt. Bred ut gröten i ett tunt lager på en plåt, strö över flingsalt och kör in i ugnen i 180 grader i 40 minuter (eller tills det blivit krispigt). Klart!

 

Hi everybody! Sorry for the late update, I was dancing my feet sore at the LGBTQ-party yesterday so I really needed to give myself a sllep-in. Anyway, I just HAVE to share this amazing reciepe with you. I’ve become addicted to them, I eat them aaaall the time! They are so easy to make too, they really just contain different kinds seeds, which are super healthy (and especially good for vegans!). Here’s how you make them:

 

Mix 3 dl of your favorite seeds (I used pumpkin seeds, sesame seeds and sunflower seeds) with 1 dl flax seeds and 0.5 dl chia seeds. Pour in 3 cups of warm water and wait 30 minutes until the seeds has become all slimey, almost like an oatmeal. Spread out in a thin layer on a baking sheet, sprinkle with salt flakes and run it in the oven at 180 C for 40 minutes (or until it become crunchy). Done!

7 responses to “HEALTHY AND ADDICTIVE

 1. Fanny says:

  MEN ÅH! Detta måste jag pröva! Mer recept!!

 2. Fanny says:

  Vars kan jag köpa chiafrön?

 3. Lucy says:

  Are you lesbian? It will be awesome! I love that you are so into the lgbt movement, i think the world deserve more FREE love!! xoxo

 4. ebbazingmark says:

  Svar till Fanny:
  Jag köpte mina på ica men de finns också på de flesta hälsokostaffärer! 🙂

 5. ebbazingmark says:

  Svar till Lucy:
  No, I’m not. But I totally agree with you, love should be free for everyone!

 6. emmalindberg says:

  Åh! Måste ju testas, tack för tipset:)

 7. Madeleine -an uncompromising f says:

  fasen vad grymt, tack för recept!

Comments are closed