FLYTTSVAR #1

Det jag undrar ar hur ni har rad med lagenheten. Vart far ni pengar ifran? (Ar inte lagenheten dyr?) Hjalper era foraldrar er? Eller betalar dom lagenheten? Eftersom jag jobbar som bloggare för modette och dessutom gör lite uppdrag vid sidan om kan jag betala hyran själv.

Do you always cook together? What, if Karin wants Pizza and you don’t haha? Yes, we cook together. If we want to eat different things we just compromise, but at most we want the same things.

Hur fick ni tag på lägenheten? Känner ni någon som äger den som ni hyr av? Karin har bott där innan med sin mamma, men nu har hon flyttat ut och jag flyttat in.

You are so young. Is it normal in your country to live without parents in this age? Yes, I know I?m young but I want to learn and experience new stuff! I think the most people in Sweden moves from their parents when they are about 19 years old.

Jag undrar hur ni tänker inreda och hur ni har inrett? Än så länge har vi kvar det flesta möbler som redan fanns i lägenheten, men vi har satt upp snygga planscher och bilder på väggarna. Hittills är det lite väl luftigt dock, vi satsar på att fynda second hand i framtiden!

Do you live in a studio (where the living room/bedroom/kitchen) is all in one room, or is it an actual appartment (with seperate rooms)? It?s not a studio, we have bathroom, kitchen, livingroom, tv/closet-room and two bedrooms.

Hur gammal är hon som du har flyttat ihop med? Och är det inte väldigt lätt att vara ansvarslös och lat och strunta i att städa/tvätta eller är ni väldigt mogna och tar hand om sådant bra? Hon är lika gammal som jag, 16 alltså. Absolut finns det dagar då jag till exempel inte orkar diska efter middagen, men då fixar Karin det så tar jag hennes disk dagen därpå. För det mesta måste jag säga att vi är väldigt skötsamma!

How did you convince your parents into letting you move? Well, they trust me. They know it?s a great experience and I can always move back to them if I feel for it.

How do you get to your house from your apartment? By bus? And how much time does it take? Yes, by bus. It takes about 40 minutes or so!

Does your friend take all your blogging photos for you? Yes, she does! (And she?s soo good at it!)

Hur får ni ekonomin att gå ihop, är det bra hyra? Jag får ju lön genom bloggandet och dessutom får vi mat-bidrag av våra föräldrar. Vi äter ofta hyfsat billigt, vi bakar vårt eget bröd, äter mycket bönor osv! Hyran är helt okej med tanke på att lägenheten är så stor.

Who of you two does the washing-machine? Haha, Karin does!

13 responses to “FLYTTSVAR #1

 1. majas-life in london says:

  Hej Ebba! Visst är det roligt att flytta hemmifrån. Jag saknar visst min familj med tanke på att jag flyttade ända till London men det är värkligen värt att testa att bo själv. /Stor Kram Maja

 2. Sofia says:

  åh, nu längtar jag till att flytta hemifrån!♥ xx

 3. L says:

  Keep it up Umeåisarna! Kärlek, Uppsala

 4. LORISSA LOVEBOMB says:

  Grattis till allt. Men varför i hela världen skriver du bloggERSKA istället för bloggare som ju är den riktiga titeln?

 5. Ebba Zingmark says:

  Lorissa: Jaså? Haha, jag vet fakiskt inte. Jag trodde det hette så, som sångerska och sångare tex. Ändrar på det!

 6. Viccan says:

  Åh, jag blir verkligen sugen på att flytta hemifrån nu !

 7. Steph says:

  Thanks for answering my question lovely!!
  Im so glad you’re enjoying living with your friend!

  xxxx
  -S

  http://www.messylittlemonsters.blogspot.com

 8. Josefine says:

  Haha, jag tycker att det så fantastiskt roligt att de från utlandet (och tydligen andra också) tror att bara för man flyttar hemifrån så slutar man att bete sig. Jag tycker bara att det är ganska självklart att om föräldrarna litar på en tillräckligt för att man ska få flytta, så anser de antagligen att man vet hur saker och ting fungerar 😉 Och vad tjyven gör de hemma om de inte blir nöjd med middagen mamma lagar? You deal! haha
  Ok, cyniskt nog. Jag har en fråga. Kappan från 5preview, ska jag köpa den? haha Har ung. samma stil som du, dock lite mer skate istf prepp om man nu kan kalla det så. Är den värd det? (Nu är den ju asabillig O_o men fortf. mkt pengar ;))

 9. Emma says:

  Skulle man bli mer ansvarslös bara för att man flyttar hemifrån? Snarare tvärtom för många. Jag är snart 26 år och det händer att jag och sambon (lika gammal som mig) inte orkar diska efter maten. Vi har ingen diskmaskin utan då står “den skitiga disken” kvar i diskhon och ibland på bordet. Det är bara så livet är, det handlar inte om ålder. Tror att majoriteten av oss gör så ngn gång. Det är skillnad om det skulle stå i veckor (det klarar jag bara inte av), men om frukostdisken diskan på eftermiddagen once in a while när man kommer hem från skolan/jobbet, är det väl inte hela världen 🙂

 10. Ebba Zingmark says:

  Josefine: Jag älskar min kappa från 5preview, fantastisk kvalitet, varm och go, passar till allt så jag tycker absolut den är värd sitt pris:)

 11. hulan says:

  Hi, i love your blog and one thing i want to ask you. would you tell me please how tall are u? and do think is high really matters with fashion?

 12. Ebba Zingmark says:

  Hulan: I’m 180 cm tall. Personally I don’t think height matter in fashion 🙂

 13. Ellens tankar om mode says:

  Jag flyttade hemifran när jag var 16, eftersom jag började pa gymnasiet i annan stad. Verkar inte som att det är sa vanligt i andra länder?!

Comments are closed