DIN SISTA TID MED KENT

Processed with VSCOcam with c1 preset
I samarbete med Spotify.

Nämen! Vem är denna rödbyxade 17-åring i gryningen på en daggig parkeringsplats i stockholm för snart fem år sedan? Är det kanske en yngre version av mig (med en konstant känsla av att bli missförstådd, socialt missanpassad men med någon slags begynnande nyvunnet självförtroende i bröstet) som sitter och väntar på att få se bandet som förstår tonårsmelankolin som ingen annan? Jodå, det är det.

Detta inlägg är en hyllning till bandet kent i samarbete med Spotify, med syfte att upplysa er om kampanjen #dinsistatidmedkent. Få samarbeten går jag in i så helhjärtat som detta, haha. Kent har betytt så mycket för mig genom åren, kanske speciellt för 17-åriga Ebba på parkeringsplatsen här ovan.

img_09eadfaa83c0-1

Just denna sommardag hade jag och gymnasiegänget flugit ner till Stockholm för att gå på kent-konsert. Vi var uppe tidigt tidigt för att ansluta till skaran trogna fans som tältat utanför konsertområdet.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Målade hyllningar till “jag är inte rädd för mörkret” på armarna och planerade tatueringar vi skulle göra när åldern var inne.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Dagens matsäck bestod av vita bönor från eldorado, havregrynsgröt vi kokat och lagt i plastpåsar och bröd med mjukost som sköljdes ner med apelsinjuice och den flaska rött kent-vin som någons äldre syskon köpt ut (även samma vinflaska som senare ska synas i kents musikvideo från samma konsert). Notera även min ambitiösa outfit: I love kent-tishan jag köpt på second hand tillsammans med matchande röda jeans.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Björk var såklart där. Vad hen inte visste på bilden ovan är att hen senare samma dag skulle träffa sin blivande flickvän. Det kan vara en efterkonstruktion men jag vill minnas att jag hade ett finger med i spelet i ihop-parandet den där dagen.

Processed with VSCOcam with c1 preset

När vi äntligen släppts in till scenen efter timmar och åter timmar på parkeringsplatsen var vi utom oss av förväntan, ihopträngda med en miljard andra unga kent-fans.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Sedan drog de igång och vi skreksjöng ut alla himla sena tonårs-känslor i kör med Jocke i hällregn. Efteråt tog vi oss hem på vingliga ben, helt tömda på energi.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Detta är definitivt mitt starkaste kent-minne. Även om alla gånger jag kämpade mig till skolan i total snöstorm med Töntarna dånande i lurarna, alla timmar jag ägnade åt att lära mig spela Mannen i den vita hatten på gitarr instängd i mitt flickrum och när jag och kakan sjöng med i Tänd På när vi stekte pannkakor i vårt lilla kollektiv har betytt minst lika mycket.
Gå in på Din sista tid med Kent för att ta reda på hur din sista tid med kent sett ut. Vad har kent betytt för dig?

This post is a collaboration with Spotify and a tribute to one of the bands that have meant the most to me through the hard teenage years- the Swedish bandkent. The pictures above are from a Kent concert I went to with my friends five years ago. Feel free to translate this post!

2 responses to “DIN SISTA TID MED KENT

  1. Lucie says:

    Those pictures are so cute! So sweet! The first one is adorable!
    Lucie, xx

    http://thefrenchpier.blogspot.com/

  2. Fran says:

    Ooooh miss your old hair! The warmer, more brownish tone was so good for you!

Comments are closed