DET DÄR MED ATT HITTA BRA BÖCKER…

 

Här kommer en liten vlogg från påsklovet då jag fick ett akut behov att avreagera mig lite. Jag hade planerat att läsa någon mysig deckare på min lediga tid men blev så himla otaggad av alla macho snubbar och avsaknaden av kvinnliga karaktärer. Kan inte ni tipsa mig om spännande böcker med balla tjejer i fokus istället? 

 

Haha, sorry for the swedish, but here’s a vlog from the easter break last week when I wanted to read a good book but got a little bit mad that all the characters were guys and all the female characters were victims or just “pretty”. Do you have any tips of good books with a little more girlpower?

11 responses to “DET DÄR MED ATT HITTA BRA BÖCKER…

 1. Ebba says:

  Må vara tonårsdeckare men Kitty Drew böckerna är girlpower tycker jag nog 🙂

 2. Felicia says:

  Malin Fors-deckarna! Av Mons Kallentoft. Malin Fors är en 30-nånting polis som bor tillsammans med sin dotter i Linköping, och hon har huvudrollen i alla böckerna. Jag har själv läst Midvinterblod och Sommardöden (1:a resp. 2:a boken om Malin Fors) och tyckt att båda är riktigt spännande och bra. Mons Kallentoft har skrivit ganska många böcker om Malin Fors och jag tror till och med att han fortfarande gör det.
  Give them a go Ebba! 🙂

 3. Hanne says:

  Det finns en Nederländsk serie om en pappa och hans dotter som arbetar tillsammans som jag tycker är jättebra! Serien heter Reders & Reders och är skriven av Jan och Sanne Terlouw, men jag tror tyvärr inte att de är översatta till svenska/engelska… Men om jag hittar något bra så ska jag höra av mig!

 4. Olivia says:

  Millenniumtrilogin! Har inte läst dem själva, men har hört att det bryter lite från normen iaf. Lisbet Salander osv 🙂

 5. evelina says:

  detta är ju en serie, men bron!!!!!! så bra

 6. Josefin says:

  Du är bäst Ebba! Grym vlogg, Tack för att du är en sådan inspirationskälla
  Stora feminist kramar på dig ♥

 7. Linnéa says:

  Du kan kolla upp norska serien “Tre” av Kjetil Johnsen, handlar om fyra tjejer och är en mycket spännande bokserie. 🙂

 8. emmawatson says:

  Mons Kallentofts deckarböcker om Malin Fors!!!!!!!! BÄÄÄÄST

 9. emmawatson says:

  Svar till Felicia:
  Heheh såg denna kommentar nu aja ja testa Mons Kallentoft sommardöden!

 10. linnea says:

  “Hur man botar en feminist” är bland de bästa böcker som jsg har läst 🙂

 11. IDA COOLIDZ says:

  Har inga tips egentligen, läser mest självbiografiska tragedier, MEN TACK för att du ens efterfrågar det. Romantiseringen av macho-karaktären känns så jävla blaha… Ha ha.

Comments are closed