Circles.

Ni som känner mig/hängt med här i bloggen ett tag vet att en sak jag gärna gör på dagar när tankarna behöver rensas är att baka/laga mat. Vet inte varför det känns som värsta terapin men det är väl hemmafrun i mig eller något, haha. Idag var i alla fall en sådan dag, så jag satte ugnen på 200 grader och drog fram 100 g sötmandel, 75 g smält smör, 1 dl socker, 2 msk vetemjöl, 1 msk mjölk och en halv tesked bakpulver. Sedan finhackade jag mandlarna och blandade dom med övriga ingridienser, klickade ut smeten på en plåt (ca 3 teskedar per klick) och ställde det i ugnen i 5 minuter. När dom var klara så tog jag kakorna med en stekspade och lade dom att svalna på uppochner-vända glas för att få skål-formen. Medans dom svalnade kokade jag 400g hjortron men 1 dl socker, 1 tsk kryddnejlika, 1 tsk kanel och en halv tsk kardemumma tills det mesta av hjortronsaften var borta. Sedan hällde jag upp det i de skålformade mandelkakorna och vispade upp lite creme fraiché och klickade ut det ovanpå.

Så detta är vad jag ska mumsa på ikväll, vi får hålla tummarna för att det smakar lika gott som det luktar! Återkommer om det. Tjing!

8 responses to “Circles.

 1. Esmeralda says:

  Tack så himla mycket 🙂 Hur gick det för dig sen, missade ju dig och stylingen eftersom jag skulle åka. Blev det bra? 🙂 KRAM

 2. Youngseo says:

  It looks so delicious:)

 3. Lovis says:

  Åh samma här! Efter att ha bakat eller lagat mat mår man verkligen toppen! Det får en att fokusera på “nuet” och ger tid att ta en take i taget att tänka igenom. Ungefär som när man ritar eller håller på med/lyssnar på musik – bra för själen : )
  Du och din blogg är kalasbraaiga! (haha)

 4. Alexandra says:

  Ja, det SER ju i var fall gott ut! Hoppas att det blev bra! 🙂

 5. ninetythree secrets says:

  låter ju alldeles löjligt gott! 🙂

 6. TUVA ALICIA - MODEBLOGG says:

  oh jisses vad gott det låter! 😀

 7. Jake says:

  It’s sexy when a girl has a passion for cooking.

Comments are closed