5 STEPS TO MY ULTIMATE XMAS

Jag lade någon timma på den här jul-listan imorse bara för att få lite jul-stämning, det är rätt svårt i gråa, varma Berlin just nu. Hoppas den funkar lika bra för er som för mig, för jag blev helt julpirrig!

I devoted an hour to make this Christmas list this morning just to get some Christmas spirit, it is pretty difficult to get that in this gray, warm Berlin. I hope it works just as well for you as for me, I definitely got in the right mode!

vägg

Vad är den ultimata julklappen?
Jag har nog aldrig önskat mig så sjukt få saker som i år! Allt jag vill ha, och ge, är hemmagjorda saker. Just nu är jag sjukt inne på prints eftersom det är något jag verkligen behöver till alla vita tomma väggar i vår lägenhet. Det är så sjukt lätt att göra hemmagjorda tavlor/affisher även om man inte är kung på att måla. Jag tycker det kan vara himla fint med abstrakta eller minimalistiska motiv, eller varför inte skippa penslarna helt och köra på korsstygn?

What is the ultimate Christmas gift?
I’ve never had an as short wishlist as this year! All I want to get, and give, are home-made things. Right now I’m all about wall decorations and prints because it’s something I really need for our big white empty walls in our apartment. It’s soo easy to make homemade paintings/posters even if you’re not a super skilled painter. I just love abstract or minimalist motives, or why not skip the brushes completely and make a personal cross-stitch?

Vilka tre saker skulle du inte kunna fira jul utan?
Att ha en chokladkalender är så himla viktigt för mig! Jag måste ha en varje år för att komma i rätt mode, och så kommer det förbli. När jag är 45 kommer det vara jag och kidsen som ska ha varsin kalender liksom, haha.
Annars är jag inte så traditionsbunden, men det finns inget mysigare än glögg och luciatåg. Och julmusik! Det blir ingen jul utan julmusik!

Which three thing’s wouldn’t you be able to celebrate xmas without?
Well, the first and most important thing is my chocolate calendar. I have to have one every year to get in te right mode, and that’s the way it is. When I’m 45 I’ll be buying chocolate calendars to the kids AND myself, haha.

jull2

Vilka är de bästa jullåtarna?
Mer jul, Fairytale of New york (obs versionen med Plura och Håkan) och Last Christmas. Detta blir en slags kronologisk ordning eftersom det inte finns någon låt som påminner mig mer om min barndoms jular som Mer Jul, mina tidiga tonårs-jular (mina år som Håkan-fan) som Fairytale Of New York och så Last Christmas för att den bara alltid hänger med. Geni.
HÄR har ni min jullista, som jag slängde ihop för tre år sedan och inte ändrat sedan dess, haha.

Which are the best xmas songs?
A lot of my fav xmas sons are swedish, but my international favorites are “Fairytale Of NY” with Håkan Hellström (it has to be his version), Last Christmas and Do they know it’s xmas, haha, cheesy, I know. Here’s my suuper old xmas list on spotify.

Vad är den bästa jul-aktiviteten?

Julmarknader!! Berlin är så himla bra på det, det finns julmarknader på varje torg så här års. Julklappsrim är också asmysigt.

What is the best xmas activity?
Christmas Markets! I love Berlin for having a xmas market at every second plaza this time of the year.

julll3

Vilka är de bästa julfilmerna?
Alltså jag har faktiskt inte sett så många av de klassiska julfilmerna, förutom Love Actually som jag å andra sidan har sett oääändligt många gånger. För många.
Jag tycker Gremblins är svinbra, det är något med den filmen som bisarrt nog ger mig så mycket christmas spirit?! Annars måste jag dra till med klassikern The Holiday, bara för att den är så himla feel good rakt igenom.

Which are the best Christmas movies?

I just realized that I actually haven’t seen so many of the classic Christmas movies, except from Love Actually which I on the other hand have seen 100000 times. Too many.
I think Gremblins is really really good, haha, there’s something bizarre about that movie that gives me so much Christmas spirit?!
Otherwise I have to say the xmas classic “The Holiday”, just because it’s a pure feel good movie.

One response to “5 STEPS TO MY ULTIMATE XMAS

  1. Maria says:

    HEJ!

    Jag och mina vänner ska dra till Berlin på nyår för att fira in det nya året men vi har ingen aning om vart vi ska ta vägen??? Har du några bra tips? Något restaurang tips eller någon klubb? Hm allt vi hittar när vi googlar är typ brandenburger tor vilket känns lite stort och hetsigt.

    Puss

Comments are closed