5 THINGS ABOUT MOVING BACK TO BERLIN

1. Wah. Idag flyttar jag tillbaka till Berlin på obestämd tid. Det var verkligen inte min plan, för bara ett halvår sedan skrev jag ju på bloggen om hur skönt det var att veta var jag ska bo de kommande två åren (i göteborg).

1. Today I’m moving back to Berlin until further notice. It certainly wasn’t my plan, just half a year ago, I told you about how nice it was to know where I’d stay the next two years (in Gothenburg) in a post.

2. Det är nästan tre år sedan jag flyttade till Berlin för första gången. Då var jag 18 och såg ut såhär^. Ändå känns det (för at ta till ett gammalt klassiskt uttryck) ”som igår”.

2. It’s almost three years since I moved to Berlin for the first time. When I was 18, and looked like ^. Yet it feels ”like yesterday” (to use a good old expression).

3. Sitter just nu på Kastrup flygplats. Har packat mina ägodelar i alla väskor jag hade tillgängliga hemma; två kabinväskor, en fet ryggsäck och en stor rullväska. Insåg inte hur krångligt det skulle bli att ta sig fram med tre väskor på hjul, såg nog otroligt komisk ut då jag sparkade den ena väskan framför mig samtidigt som jag drog de andra två bakom mig på väg till flygplatsen imorse.

3. Right now I’m at Kastrup airport. I’ve packed my possessions in all the bags I had available at home; two cabin bags, a big backpack and a huge trolley. Didn’t realize how difficult it would be to get around with three bags on wheels, I probably looked very comical when I kicked one bag in front of me while I pulled the other two behind me on the way to the airport this morning.

4. Blir så spännande att flytta ihop med han på bilden här nedanför. Även om det känns helt naturligt får man inte glömma vilken stor grej det är flytta ihop- jag skulle vilja påstå att man inte känner en person till 100% innan man bott tillsammans. Dessutom blir det första gången jag bor med en partner en längre period, jag och gnusse bodde ju tillsammans lite från och till men då mest av logistiska skäl.

4. It’ll be very exciting to move in with the guy on the picture below. Although it really feels good and natural we shouldn’t forget what a big thing it is to move in together- I’d say that you don’t know a person 100% before you’ve lived together. This will also be the first time I’ll live with a partner (and not a friend) for such a long time, I lived with gnusse off and on but that was mostly of logistical reasons.

5. Tanken på att inte veta hur länge jag kommer stanna är konstigt nog inte så jobbig. Jag känner rätt mycket zen i att jag måste låta det här ta sin tid och känna efter ordentligt. Jag har kvar min lägenhet i Göteborg, men ambitionen är såklart att slå sig ner lite mer på riktigt nu och inte få ett infall och flytta varje halvår framöver (hoppas kan man ju alltid)

5. The idea of not knowing how long I’ll stay is strangely not so uncomfortable for me. I feel a lot of Zen in knowing that I have to let this take its time. I still have my apartment in Gothenburg, but the ambition is to settle down a little more real now, and hopefully not move every six months (I’ll do my best hehe)

GLAD FREDAG! HAPPY FRIDAY!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *